דף הבית » מה ההבדל » מה ההבדל בין פוקאצ’יה לג’באטה (או צ’יאבטה)?

מה ההבדל בין פוקאצ’יה לג’באטה (או צ’יאבטה)?

מה זה Pocaccia?

Pocaccia הוא לחם איטלקי שטוח בתנור, שבדרך כלל הוא מעלה עשבי תיבול, שמן זית ומלח. בדרך כלל הוא מוגש כמנה ראשונה או תוספת. Pocaccia יכול לשמש גם כבסיס פיצה או לחם כריך. בדרך כלל הוא מיוצר עם קמח לכל המטרה, שמרים, שמן זית ומלח. הבצק לוש ואז נותר לעלות לפני שהוא מעוצב לסיבוב שטוח ומעליו עשבי תיבול, שמן זית ומלח. לאחר מכן נאפה הפוקצ’יה בתנור חם עד להזהבה.

מה זה Jabata (או Chiabetta)?

Jabata (או Chiabetta) הוא סוג של לחם איטלקי הדומה ל- Pocaccia אך מיוצר בסוג אחר של קמח. בדרך כלל הוא מיוצר עם קמח חיטה דורום, שמרים, שמן זית ומלח. הבצק לוש ואז נותר לעלות לפני שהוא מעוצב לסיבוב שטוח ומעליו עשבי תיבול, שמן זית ומלח. לאחר מכן נאפה הג’באטה בתנור חם עד להזהבה.

מה ההבדל בין פוקאצ’יה לג’באטה (או צ’יאבטה)?

ההבדל העיקרי בין Pocaccia ל- Jabata (או Chiabetta) הוא סוג הקמח המשמש. Pocaccia מיוצר בדרך כלל עם קמח לכל המטרה, ואילו ג’באטה (או צ’יאבטה) מיוצרת עם קמח חיטה דורום. המרקם של שני הלחמים שונה גם הוא. Pocaccia בדרך כלל רך יותר ולח יותר, ואילו ג’באטה (או צ’יאבאטה) בדרך כלל צפופה יותר ועושה יותר.

כיצד להכין פוקאצ’יה וג’באטה (או צ’יאבטה)

יצירת פוקאצ’יה וג’באטה (או צ’יאבטה) היא תהליך פשוט יחסית. שני הלחמים דורשים אותם מרכיבים: קמח, שמרים, שמן זית ומלח. הבצק לוש ואז נותר לעלות לפני שהוא מעוצב לסיבוב שטוח ומעליו עשבי תיבול, שמן זית ומלח. לאחר מכן נאפה הלחם בתנור חם עד להזהבה.

מתכון Pocaccia

רכיבים:

– 3 כוסות קמח לכל המטרה
– 2 כפיות שמרים יבשים פעילים
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית מלח
– 1 כוס מים חמים

הוראות:

1. בקערה גדולה, שלבו את הקמח, השמרים, שמן הזית והמלח.

2. מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד שנוצר בצק.

3. לוש את הבצק למשך 5 דקות.

4. מכסים את הקערה בבד לח ונותנים לבצק לעלות למשך שעה.

5. מחממים את התנור ל -400 מעלות צלזיוס.

6. משמנים תבנית אפייה עם שמן זית.

7. מעצבים את הבצק לסיבוב שטוח ומניחים אותו על תבנית האפייה.

8. מעל לפוקצ’יה עם עשבי תיבול, שמן זית ומלח.

9. אופים 20 דקות או עד להזהבה.

מתכון Jabata (או Chiabetta)

רכיבים:

– 3 כוסות קמח חיטה דורום
– 2 כפיות שמרים יבשים פעילים
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית מלח
– 1 כוס מים חמים

הוראות:

1. בקערה גדולה, שלבו את הקמח, השמרים, שמן הזית והמלח.

2. מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד שנוצר בצק.

3. לוש את הבצק למשך 5 דקות.

4. מכסים את הקערה בבד לח ונותנים לבצק לעלות למשך שעה.

5. מחממים את התנור ל -400 מעלות צלזיוס.

6. משמנים תבנית אפייה עם שמן זית.

7. מעצבים את הבצק לסיבוב שטוח ומניחים אותו על תבנית האפייה.

8. בראש הג’באטה (או צ’יאבטה) עם עשבי תיבול, שמן זית ומלח.

9. אופים 20 דקות או עד להזהבה.

הכנת פוקאצ’יה וג’באטה (או צ’יאבטה) היא דרך נהדרת ליהנות מהטעמים של איטליה בבית משלך. עם

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן