דף הבית » מתי כדאי » מתי כדאי להכין חיתוך גפן?

מתי כדאי להכין חיתוך גפן?

מתי כדאי להכין חיתוך גפן?

מהו חיתוך גפן?

גזרת גפן היא חתיכת גזע או שורש שנלקחה מגפן בוגרת ומשמשת להפצת צמח חדש. אורך החיתוך הוא בדרך כלל כמה סנטימטרים ומכיל מספר צמתים, שהם הנקודות שבהן יוצאים העלים, הפרחים והשורשים מהגבעול.

מתי כדאי להכין חיתוך גפן?

הזמן הטוב ביותר לכיתוך גפן הוא באביב או בתחילת הקיץ כאשר הגפן צומחת באופן פעיל. יש לקחת את הייחור מגפן בוגרת ובריאה בת שנתיים לפחות. חשוב לבחור גבעול שאינו פורח או פורה, שכן הדבר יכול להפחית את סיכויי הריבוי המוצלח.

כיצד להכין חיתוך גפן

לאחר שבחרתם גבעול, השתמשו בסכין חדה או מזמרה כדי לחתוך אותו מהגפן. הקפידו לחתוך את הגבעול בזווית של 45 מעלות, מכיוון שזה יגדיל את שטח הפנים להשרשה. הסר כל עלים או פרחים מהגזרה וטבול את הקצה החתוך בהורמון השרשה כדי לעודד צמיחת שורשים. לבסוף, שתלו את הייחור בעציץ מלא באדמה לחה ומנקזת היטב.

טיפול בחיתוך גפן

לאחר השתילה, יש לשמור את הייחור במקום חמים ומואר עם אור שמש עקיף. שמור על האדמה לחה אך לא רטובה, וערפל את הייחור במים כל כמה ימים כדי לשמור על לחות העלים. לאחר מספר שבועות, הייחור אמור להשתרש ולהתחיל לצמוח. לאחר ביסוס הגפן, ניתן להשתיל אותה בגינה או בעציץ גדול יותר.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן