דף הבית » כמה זמן » מה לעשות עם גבעולי פטרוזיליה?

מה לעשות עם גבעולי פטרוזיליה?

2023-05-17 07:37:00+02:00

מה הם גבעולי פטרוזיליה?

גבעולי פטרוזיליה הם גבעוליו של צמח הפטרוזיליה, שהוא עשב דו-שנתי ממשפחת ה-Apiaceae. הוא יליד אזור הים התיכון והוא נמצא בשימוש נרחב בבישול וכקישוט. גבעולי פטרוזיליה אכילים, אבל הם נזרקים בדרך כלל בגלל שהם קשים וסיביים.

נושאים קשורים:

 

שימושים עבור גבעולי פטרוזיליה

ניתן להשתמש בגבעולי פטרוזיליה במגוון דרכים. להלן כמה מהשימושים הפופולריים ביותר:

בישול

גבעולי פטרוזיליה יכולים לשמש במגוון מנות. ניתן להשתמש בהם כדי להוסיף טעם למרקים, תבשילים ורטבים. אפשר להשתמש בהם גם להכנת פסטו או לטעם ציר וציר.

יצירה

ניתן להשתמש בגבעולי פטרוזיליה להכנת זרים, זרי פרחים וקישוטים אחרים. הם יכולים לשמש גם לייצור תכשיטים ואומנות אחרות.

שימושים רפואיים

גבעולי פטרוזיליה שימשו במשך מאות שנים בשל סגולותיהם הרפואיות. מאמינים שיש להם תכונות אנטי דלקתיות, נוגדות חמצון וחטאות. הם יכולים לשמש גם לטיפול בבעיות עיכול, כגון הפרעות עיכול ונפיחות.

איך מכינים גבעולי פטרוזיליה

יש לשטוף את גבעולי הפטרוזיליה היטב לפני השימוש. יש לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולהרתיח במשך כ-10 דקות. זה יעזור לרכך את הגבעולים ויקל עליהם את השימוש.

מתכונים באמצעות גבעולי פטרוזיליה

פסטו פטרוזיליה

רכיבים:

  • 1 כוס גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

  1. במעבד מזון מערבבים את גבעולי הפטרוזיליה, שמן הזית, הצנוברים, השום וגבינת הפרמזן.
  2. מעבדים עד שהתערובת חלקה.
  3. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
  4. מגישים עם קרקרים או לחם.

מרק פטרוזיליה

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 1 כוס גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את מרק הירקות וגבעולי הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
  5. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
  6. הגש חם.

יתרונות תזונתיים של גבעולי פטרוזיליה

גבעולי פטרוזיליה הם מקור טוב לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A, ויטמין C, אשלגן וברזל. הם גם מקור טוב לסיבים תזונתיים.

טבלת היתרונות התזונתיים של גבעולי פטרוזיליה

מֵזִין כמות ל-100 גרם
קלוריות 36
שומן טוטאלי 0.7 גרם
שומן רווי 0.1 גרם
סך הפחמימות 6.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם
חֶלְבּוֹן 2.9 גרם
ויטמין 1400 IU
ויטמין סי 41.2 מ”ג
אֶשׁלָגָן 440 מ”ג
בַּרזֶל 2.7 מ”ג

דעה אישית

גבעולי פטרוזיליה הם דרך מצוינת להוסיף טעם ותזונה למנות שלך. הם גם דרך מצוינת להוסיף מגע דקורטיבי למלאכות שלך. אני אוהב להשתמש בגבעולי פטרוזיליה בפרויקטי הבישול והיצירה שלי. הם דרך מצוינת להוסיף מגע ייחודי לכל מנה או מלאכה. בנוסף, הם עמוסים בוויטמינים ומינרלים שטובים לבריאות שלך. לכן, בפעם הבאה שיש לכם כמה גבעולי פטרוזיליה, אל תזרקו אותם – השתמשו בהם בפרויקטי הבישול והיצירה שלכם! מה לעשות עם גבעולי פטרוזיליה? מה לעשות עם גבעולי פטרוזיליה?

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן