דף הבית » כמה זמן » כמה זמן אפשר לשמור סלמון טרי במקרר?

כמה זמן אפשר לשמור סלמון טרי במקרר?

2023-05-16 18:09:00+02:00

מהם חיי המדף של סלמון טרי?

לסלמון טרי חיי מדף קצרים יחסית ויש לצרוך אותו תוך יומיים מרגע הרכישה. אם מאוחסנים כראוי במקרר, זה יכול להחזיק עד שלושה ימים. חשוב לציין כי חיי המדף של סלמון טרי יכולים להשתנות בהתאם לסוג הסלמון, אופן עיבודו והטמפרטורה שבה הוא מאוחסן.

כיצד לאחסן סלמון טרי

כדי להבטיח שהסלמון הטרי שלכם יישאר טרי כמה שיותר זמן, חשוב לאחסן אותו כראוי. להלן כמה טיפים לאחסון סלמון טרי:

  • שומרים סלמון טרי בחלק הקר ביותר של המקרר, בדרך כלל במדף התחתון.
  • עוטפים את הסלמון בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום.
  • אם אתם מתכננים להקפיא את הסלמון, עטפו אותו היטב בניילון נצמד או הניחו אותו בכלי אטום והקפיאו אותו מיד.
  • אם אתם מתכננים לבשל את הסלמון תוך יומיים, עדיף לשמור אותו במקרר.

איך לדעת אם סלמון טרי

ברכישת סלמון טרי חשוב לוודא שהוא טרי. הנה כמה טיפים לקביעה אם סלמון טרי:

  • לסלמון צריך להיות צבע ורוד עז וברק מבריק.
  • הבשר צריך להיות מוצק ולא דייסתי.
  • לסלמון לא אמור להיות ריח דגים חזק.
  • העיניים צריכות להיות ברורות ולא עכורות.

איך לבשל סלמון טרי

לאחר שרכשתם סלמון טרי, חשוב לבשל אותו כראוי כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה. הנה כמה טיפים לבישול סלמון טרי:

  • מבשלים תמיד סלמון לטמפרטורה פנימית של 145 מעלות צלזיוס.
  • אל תבשלו את הסלמון יתר על המידה, מכיוון שהוא עלול להיות יבש וקשוח.
  • אם אתם אופים סלמון, חממו את התנור ל-375 מעלות צלזיוס ואפו במשך 10-15 דקות, או עד שהסלמון מוכן.
  • אם אתם צולים סלמון, מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה ומבשלים 8-10 דקות, או עד שהסלמון מוכן.

טיפים לאחסון סלמון מבושל

אם יש לכם סלמון מבושל שאתם לא הולכים לאכול מיד, חשוב לאחסן אותו כמו שצריך. להלן כמה טיפים לאחסון סלמון מבושל:

  • הניחו לסלמון המבושל להתקרר לחלוטין לפני שמאגרים אותו במקרר.
  • עוטפים את הסלמון המבושל בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום.
  • סלמון מבושל יכול להישמר במקרר עד שלושה ימים.
  • אם אתם מתכננים להקפיא את הסלמון המבושל, עטפו אותו היטב בניילון נצמד או הניחו אותו בכלי אטום והקפיאו אותו מיד.

טיפים לחימום חוזר של סלמון מבושל

אם יש לכם סלמון מבושל שאתם צריכים לחמם, חשוב לחמם אותו כמו שצריך. הנה כמה טיפים לחימום חוזר של סלמון מבושל:

  • מחממים שוב סלמון מבושל בתנור או על הכיריים.
  • אם מחממים מחדש בתנור, מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס ואופים במשך 10-15 דקות, או עד שהסלמון מתחמם.
  • אם מחממים מחדש על הכיריים, מחממים מחבת על אש בינונית ומבשלים 5-7 דקות, או עד שהסלמון מתחמם.
  • אין לחמם סלמון מבושל יותר מפעם אחת.

לסיכום, לסלמון טרי חיי מדף קצרים יחסית ויש לצרוך אותו תוך יומיים מרגע הרכישה. אם מאוחסנים כראוי במקרר, זה יכול להחזיק עד שלושה ימים. חשוב לאחסן סלמון טרי בחלק הקר ביותר של המקרר ולעטוף אותו היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. ברכישת סלמון טרי חשוב להקפיד על צבע ורוד עז וברק מבריק, הבשר מוצק ולא עיסתי, אין לו ריח דגים חזק והעיניים צלולות ולא עכורות. כשמבשלים סלמון טרי, חשוב לבשל אותו לטמפרטורה פנימית של 145 מעלות צלזיוס ולא לבשל אותו יתר על המידה. אם יש לכם סלמון מבושל שאתם לא מתכוונים לאכול מיד, חשוב לאחסן אותו כמו שצריך ולחמם אותו מחדש. למידע נוסף על איך לאחסן ולבשל סלמון טרי, בדוק את הסרטון הזה .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן