מה זה במבה?
במבה הוא חטיף פופולרי בישראל, העשוי מבוטנים ותירס טחונים. זהו חטיף פריך ומלוח שנהנים ממנו גם ילדים וגם מבוגרים. במבה היא מקור מצוין לחלבון ומהווה אפשרות לחטיף בריא למי שמחפש להימנע מחטיפים לא בריאים. במבה היא גם דרך מצוינת לקבל את המינון היומי של ויטמינים ומינרלים.
מתי כדאי לשתול במבה?
הזמן הטוב ביותר לשתול במבה הוא באביב, כאשר האדמה חמה ולחה. במבה היא גידול העונה החמה, ולכן יש לשתול אותה כאשר טמפרטורת הקרקע היא לפחות 65 מעלות צלזיוס (18 מעלות צלזיוס). שתילת במבה באביב תבטיח שיש לה מספיק זמן להתבגר לפני שמזג האוויר הקר יגיע.
הכנת האדמה
לפני שתילת במבה, חשוב להכין את האדמה. האדמה צריכה להיות מנוקזת היטב ובעלת pH בין 6.0 ל-7.5. כמו כן, חשוב להוסיף לאדמה חומרים אורגניים כמו קומפוסט או זבל כדי לסייע בשיפור המבנה והפוריות שלה.
שתילת במבה
לאחר הכנת האדמה, הגיע הזמן לשתול את הבמבה. יש לשתול במבה בשורות, כאשר כל זרע בעומק של כ-1 אינץ' (2.5 ס"מ) ובמרחק של כ-4 אינץ' (10 ס"מ) זה מזה. לאחר שתילת הזרעים, יש להשקות אותם באופן קבוע כדי להבטיח שהאדמה תישאר לחה.
טיפול בבמבה
לאחר שתילת הבמבה, חשוב לטפל בה כראוי. יש להשקות את הצמחים באופן קבוע ולעשב אותם באופן קבוע כדי להבטיח שיש להם מספיק חומרי הזנה ומים. כמו כן, חשוב להפרות את הצמחים כל כמה שבועות כדי להבטיח שהם מקבלים את חומרי ההזנה הדרושים לגידול.
קצירת במבה
הבמבה מוכנה לקטיף כאשר התרמילים יבשים והזרעים קשים. יש לאסוף את התרמילים לפני שהם מתחילים להתפצל, מכיוון שהדבר עלול לגרום לאיבוד הזרעים. לאחר קצירת התרמילים, יש לייבש אותם בשמש כמה ימים לפני שהם מוכנים לאכילה.
סיכום
במבה הוא חטיף פופולרי בישראל, וקל לגדל אותו בגינה הביתית. הזמן הטוב ביותר לשתול במבה הוא באביב, כאשר האדמה חמה ולחה. חשוב להכין את האדמה לפני השתילה ולהשקות ולעשב את הצמחים באופן קבוע. הבמבה מוכנה לקטיף כאשר התרמילים יבשים והזרעים קשים. עם טיפול נאות, במבה יכולה להיות חטיף טעים ובריא לכל המשפחה.
למידע נוסף על גידול במבה, בדוק את הסרטון הזה .
סיכום
במבה הוא חטיף פופולרי בישראל שקל לגדל אותו בגינה הביתית. הזמן הטוב ביותר לשתול במבה הוא באביב, כאשר האדמה חמה ולחה. חשוב להכין את האדמה לפני השתילה ולהשקות ולעשב את הצמחים באופן קבוע. הבמבה מוכנה לקטיף כאשר התרמילים יבשים והזרעים קשים. עם טיפול נאות, במבה יכולה להיות חטיף טעים ובריא לכל המשפחה.





