דף הבית » מה ההבדל » מה ההבדל בין נתרן למלח?

מה ההבדל בין נתרן למלח?

מהו נתרן?

נתרן הוא מינרל חיוני שנמצא במזונות רבים. זהו מרכיב מרכזי במלח שולחן, אך הוא נמצא גם באופן טבעי במזונות רבים, כולל מוצרי חלב, בשרים וירקות. נתרן מסייע בוויסות איזון הנוזלים של הגוף וחשוב לתפקוד עצב ושריר.

מהו מלח?

מלח הוא שילוב של שני מינרלים, נתרן וכלוריד. זהו תיבול נפוץ המשמש לשיפור טעם המזון. מלח משמש גם לשימור מזון ונמצא במזונות מעובדים רבים.

כמה נתרן נמצא במלח?

מלח שולחן הוא כ- 40% נתרן ו -60% כלוריד. כפית אחת של מלח שולחן מכילה כ -2,300 מיליגרם (מ”ג) של נתרן.

כמה נתרן עלי לצרוך?

איגוד הלב האמריקני ממליץ להגביל את צריכת הנתרן לפחות מ- 2,300 מ”ג ליום. עבור אנשים מסוימים, כמו אלה עם לחץ דם גבוה, מומלץ להגביל את צריכת הנתרן ל -1,500 מ”ג ליום.

כיצד אוכל להפחית את צריכת הנתרן שלי?

הדרך הטובה ביותר להפחית את צריכת הנתרן שלך היא להגביל את צריכת המזון המעובד והארוז שלך. במקום זאת, התמקדו באכילת מזונות טריים ומלאים ושימוש בעשבי תיבול ותבלינים כדי לטעום את הארוחות שלכם.

מהם היתרונות של אכילת פחות מלח?

אכילת פחות מלח יכולה לעזור להפחית את הסיכון שלך ללחץ דם גבוה, שבץ מוחי ומחלות לב. זה יכול גם לעזור להפחית את הנפיחות ושמירת המים.

הכרת ההבדל בין נתרן למלח יכולה לעזור לך לבצע בחירות מזון בריאות יותר ולהפחית את הסיכון שלך למחלות כרוניות. אז אל תפחד לטלטל את העניינים ולנסות משהו חדש!

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן