מה הם אודון וסובה?
אודון וסובה נודלס הם שניים מהסוגים הפופולריים ביותר של אטריות יפניות. אטריות אודון הן אטריות חיטה לבנות, המוגשות בדרך כלל במרק חם. אטריות סובה, לעומת זאת, הן אטריות כוסמת דקות וחומות שמוגשות בדרך כלל קרות.
מהם ההבדלים בין אטריות אודון לסובה?
ההבדל העיקרי בין אודון לאטריות סובה הוא סוג הקמח המשמש לייצורם. אטריות אודון מיוצרות עם קמח חיטה, ואילו אטריות סובה מיוצרות עם קמח כוסמת. הבדל זה במרכיבים מעניק לשני האטריות מרקמים וטעמים שונים.
אטריות אודון עבות יותר ועמוסות יותר מאשר אטריות סובה, ויש להן טעם עדין ומתוק מעט. אטריות סובה, לעומת זאת, דקות יותר ובעלות טעם אגוזי, אדמתי.
כיצד משתמשים באודון וסובה נודלס?
אטריות אודון מוגשות בדרך כלל במרק חם, כמו מרק מיסו או מרק מבוסס דשי. ניתן להגיש אותם גם קר, עם רוטב טבילה. אטריות אודון מוגשות לרוב עם ירקות, פירות ים ומרכיבים אחרים.
אטריות סובה מוגשות בדרך כלל קר, עם רוטב טבילה. ניתן להגיש אותם גם חם, במרק או מטגנת. אטריות סובה מוגשות לרוב עם ירקות, פירות ים ומרכיבים אחרים.
אטריות אודון
אטריות אודון מוגשות בדרך כלל במרק חם, כמו מרק מיסו או מרק מבוסס דשי. ניתן להגיש אותם גם קר, עם רוטב טבילה. אטריות אודון מוגשות לרוב עם ירקות, פירות ים ומרכיבים אחרים.
אטריות סובה
אטריות סובה מוגשות בדרך כלל קר, עם רוטב טבילה. ניתן להגיש אותם גם חם, במרק או מטגנת. אטריות סובה מוגשות לרוב עם ירקות, פירות ים ומרכיבים אחרים.
בישול אודון וסובה אטריות
אטריות אודון מבושלות בדרך כלל כחמש דקות, עד שהן רכות. אטריות סובה, לעומת זאת, מבושלות בדרך כלל כ -2 דקות, עד שהן הן דנטה.
הערך התזונתי של אודון וסובה אטריות
אטריות אודון עשירות בפחמימות ומכילות מעט חלבון וסיבים. אטריות SOBA עשויות גם בפחמימות, אך הן גבוהות יותר בחלבון וסיבים סיבים מאשר אטריות אודון.
לא משנה באיזה סוג אטריות תבחרו, גם אודון וגם אטריות סובה הם תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה! אז למה לא לנסות את שניהם?
לא משנה באיזה סוג אטריות תבחרו, גם אודון וגם אטריות סובה הם תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה! אז למה לא לנסות את שניהם ולראות איזה מהם אתה הכי אוהב? אחרי הכל, החיים קצרים מכדי לאכול אטריות משעממות!