מהי קינואה?
הקינואה היא גידול דמוי דגן הגדל בעיקר בגלל זרעיו האכילים. זהו דגן פסאודו, כלומר אינו דשא כמו חיטה ואורז, אלא קשור למינים כמו סלק, תרד ועשבים. הקינואה נטולת גלוטן, עשירה בחלבון ואחד מהמזונות הצמחיים הבודדים המכילים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. הוא גם עשיר בסיבים, מגנזיום, ויטמיני B, ברזל, אשלגן, סידן, זרחן, ויטמין E ונוגדי חמצון שונים.
כמה שוקל כוס קינואה?
משקלה של כוס קינואה תלוי אם היא מבושלת או לא מבושלת. כוס קינואה לא מבושלת שוקלת כ-170 גרם או 6 אונקיות. כוס קינואה מבושלת שוקלת כ-195 גרם או 7 אונקיות. המשמעות היא שכוס אחת של קינואה לא מבושלת מניבה כ-3 כוסות קינואה מבושלת.
מה ההבדל בין קינואה מבושלת ללא מבושלת?
קינואה לא מבושלת היא הצורה הגולמית של הדגן. הוא קשה ובעל ציפוי מר שיש להסירו לפני הבישול. לשם כך, שוטפים את הקינואה במים קרים עד שהמים מתבהרים. זה מסיר את הציפוי המר והופך את הקינואה לטעימה יותר. קינואה מבושלת היא הצורה המבושלת של הדגן. היא בושלה או מאודה והיא הרבה יותר רכה מקינואה לא מבושלת. קינואה מבושלת מוכנה לאכילה וניתן להשתמש בה במגוון מתכונים.
הבדלים תזונתיים בין קינואה מבושלת ללא מבושלת
קינואה מבושלת מכילה מעט יותר קלוריות ופחמימות מאשר קינואה לא מבושלת. הוא גם מעט יותר גבוה בחלבון ובסיבים. עם זאת, ההבדלים קטנים והקינואה המבושלת והלא מבושלת הן בריאה ומזינה.
כיצד למדוד קינואה
כאשר מודדים קינואה, חשוב להשתמש במשקל מטבח או בכוס מדידה. כוס קינואה לא מבושלת שוקלת כ-170 גרם או 6 אונקיות. כוס קינואה מבושלת שוקלת כ-195 גרם או 7 אונקיות.
איך לבשל קינואה
בישול קינואה קל ולוקח רק כ-15 דקות. כדי לבשל קינואה, תחילה שטפו אותה במים קרים עד שהמים צלולים. לאחר מכן מוסיפים את הקינואה לסיר עם שתי כוסות מים או מרק. מביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות או עד שהקינואה רכה והנוזלים נספגים.
סיכום
כוס קינואה לא מבושלת שוקלת כ-170 גרם או 6 אונקיות. כוס קינואה מבושלת שוקלת כ-195 גרם או 7 אונקיות. קינואה היא דגן מזין ורב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מתכונים. זה קל לבישול ולוקח רק כ-15 דקות.