מהו החזר הוצאות?
החזר הוצאות הוא נוהג מקובל בעולם העסקים. זה כאשר מעסיק מחזיר לעובד עבור הוצאות שהוציא העובד בעת ניהול עסקים מטעם המעסיק. הוצאות אלו יכולות לכלול נסיעות, בידור, ארוחות ועלויות נלוות אחרות.
נושאים קשורים:
האם החזר הוצאות חייב במס?
התשובה לשאלה זו תלויה בסוג ההוצאה המוחזרת. ככלל, אם ההוצאה נחשבת כהוצאה עסקית, אזי ההחזר אינו חייב במס. אולם אם ההוצאה נחשבת כהוצאה אישית, הרי שההחזר חייב במס.
הוצאות עסקיות
הוצאות עסק הן אותן הוצאות הנחוצות לעובד לבצע את עבודתו. דוגמאות להוצאות עסקיות כוללות עלויות נסיעה, ארוחות, בידור ועלויות נלוות אחרות. אם העובד מקבל החזר על הוצאות אלו, אזי ההחזר אינו חייב במס.
הוצאות אישיות
הוצאות אישיות הן הוצאות שאינן נחוצות לעובד לבצע את עבודתו. דוגמאות להוצאות אישיות כוללות ביגוד, מתנות ועלויות אחרות שאינן קשורות לעבודה. אם העובד מקבל החזר על הוצאות אלו, אזי ההחזר חייב במס.
השלכות מס של החזר הוצאות
אם העובד מקבל החזר עבור הוצאות עסק, אזי ההחזר אינו חייב במס. אולם אם העובד מקבל החזר בגין הוצאות אישיות, אזי ההחזר חייב במס. בנוסף, על המעסיק לדווח על ההחזר כהכנסה בטופס W-2 של העובד.
חשוב לציין כי המעסיק אחראי לניכוי מסים במקור על החזר הוצאות אישיות. המשמעות היא שהמעסיק חייב לנכות מסים מתלוש השכר של העובד ולהעבירם למס הכנסה. כמו כן, על המעסיק לדווח על גובה ההחזר בטופס W-2 של העובד.
אחריות המעסיק
כאשר מעסיק מחזיר לעובד הוצאות, המעסיק אחראי לוודא שההחזר מדווח בצורה מדויקת בטופס W-2 של העובד. כמו כן, על המעסיק לנכות מסים במקור על כל הוצאה אישית המוחזרת. לבסוף, המעסיק חייב להעביר את המסים למס הכנסה.
אחריות עובדים
העובד אחראי לוודא שכל ההוצאות ידווחו במדויק בדוח המס שלו. כמו כן, על העובד לדווח על כל החזר הוצאות אישיות בדוח המס. לבסוף, על העובד לדווח על כל מיסים שנמשכו מתלוש המשכורת שלו בדוח המס.
סיכום
החזר הוצאות הוא נוהג מקובל בעולם העסקים. עם זאת, חשוב להבין את השלכות המס של החזר הוצאות. אם ההוצאה היא הוצאה עסקית, הרי שההחזר אינו חייב במס. אולם אם ההוצאה היא הוצאה אישית, אזי ההחזר חייב במס. המעסיק אחראי לניכוי מסים במקור על החזר הוצאות אישיות, והעובד אחראי לדווח על ההחזר בדוח המס.